Od natančnih očesnih meritev do povsem natančnega vida z biometrično inteligenco.

ZAKAJ BIOMETRIČNA INTELIGENTNA OČALA?

Za dobro orientacijo v okolju potrebujete očala, ki vam omogočajo, da sprejemate čim kakovostnejše vidne podatke. Možgani tako dobijo informacije, ki jih potrebujejo za natančno določanje položaja v prostoru in razumevanje dogajanja v vaši bližini. Z očali se boste lahko učinkovito odločili, na kaj se osredotočiti, in ravnali skladno z vidno zaznavo.

VSAKO OKO JE EDINSTVENO

Dolžina očesnega zrkla in oblika očesa sta tako unikatni, kot smo ljudje, zato je tudi center za ostrino vida (makula) na različnih razdaljah. Za zagotavljanje najboljše možne ostrine vida je pri izračunu za izdelavo stekla treba upoštevati točne podatke vsakega očesa. Kljub temu pa so danes skoraj vsa progresivna stekla izdelana na podlagi standardiziranega shematskega očesnega modela.

ZGRADIMO POPOLNOMA INDIVIDUALEN BIOMETRIČNI OČESNI MODEL

S kombinacijo našega DNEye® Scannerja in patentiranih tehnologij lahko določimo vse pomembne biometrične podatke.

Podatke uporabimo za izdelavo unikatnega biometričnega očesnega modela. Na podlagi tega modela izračunamo podatke za steklo, ki ustreza posamezniku do mikrometra. To tehnologijo smo poimenovali DNEye® PRO, Rodenstock pa je edini proizvajalec na svetu, ki lahko vse te meritve neposredno uporabi pri proizvodnji stekel.Tako ustvarimo unikaten biometrični očesni model za vsako oko, ki je nato digitalno poslan v podjetje Rodenstock.

Meritev individualnih parametrov očesa z DNEye® Scannerjem

Optiki/optometristi/oftalmologi z napravo DNEye® Scanner izmerijo vse individualne očesne parametre.

Prenos podatkov do podjetja Rodenstock

Čeprav tudi konkurenti uporabljajo merilne naprave, nihče od njih ne more uporabiti vseh podatkov za namen izdelave stekel.
Mi smo edini na svetu, ki to lahko storimo.

Preračun in uporaba biometričnih očesnih podatkov

Naše patentirane izračune uporabljamo, da ustvarimo izredno natančno in bogato biometrično zbirko podatkov.

Izdelava biometričnega očesnega modela

Ti podatki so nato uporabljeni za izdelavo natančnega biometričnega očesnega modela, ki je unikaten za oko vsakega posameznika.

Digitalni prenos pri izdelavi stekla

Individualni očesni model uporabljamo za izračun podatkov, ki jih prenesemo v proizvodnjo stekel. Prav vsako steklo je prilagojeno glede na biometrične parametre očesa.

Biometric Intelligent Glasses™

Končni izdelek so očala, v katere je integrirana biometrična inteligenca. Ves postopek traja le nekaj dni.

B.I.G. VISION™ PRINAŠA IZJEMNO VIDNO IZKUŠNJO

Švicarska raziskava, ki je zajela 283 ljudi, od katerih jih je 90 % predhodno že nosilo očala, je pokazala velik uspeh očal B.I.G. Vision™. Iz raziskave jasno izhaja, da uporaba celovitega biometričnega modela pri izdelavi stekel, prilagojenih vsakemu posamezniku, izrazito pripomore k boljšemu vidu. Ko so jih vprašali o izkušnjah pri uporabi BIOMETRIČNIH INTELIGENTNIH OČAL, je visok odstotek udeležencev ankete* poročal o številnih prednostih, ki so se odražale pri njihovem vidu.

* DNEye® customer survey (2018), Zurich.
** Muschielok, A. (2017). Personalisierte Gleitsichtgläser nach Kundenwunsch –Ergebnisse einer wissenschaftlichen Studie. Presentation at the Opti-Forum, Munich.

0
%
anketirancev je opazilo boljšo vidno ostrino kot prej*
0
%
anketirancev je poročalo o večjem udobju pri gledanju z DNEye® očali v primerjavi s svojimi starimi očali*
0
%
anketirancev je poročalo o boljšem vidu v mraku in ponoči
0
%
anketirancev je poročalo o izboljšanem kontrastnem vidu*
0
%
anketirancev je poročalo o zmanjšanem času navajanja na očala

Darilna bona: