Mehke kontaktne leče

MEHKE KONTAKTNE LEČE

Mehke kontaktne leče so večje od oblikovno stabilnih. Pokrivajo roženico in segajo čez njo na veznico. Ker so mehke in elastične se zelo dobro prilagodijo očesu. Nanje se hitro navadimo. Čas nošenja mehkih kontaktnih leč je odvisen od samega izdelka in uporabnika – natančno se opredeli pri pregledu za kontaktne leče. Mehke kontaktne leče razdelimo na mehke kontaktne leče, ki jih nosimo od treh mesecev do enega leta in mehke kontaktne leče, ki jih nosimo v točno določenem intervalu zamenjave (1 dan, štirinajst dni, 1 mesec). Dolgoročno udobno nošenje kontaktnih leč zahteva od uporabnika njihovo pravilno in varno uporabo v skladu z našimi priporočili in priporočili proizvajalca, ter redno in skrbno vzdrževanje.

 • null

  Prilagodljive očesu

 • null

  Udobno nošenje

Vsako oko je svet zase. Predlagali vam bomo kontaktne leče, ki so za vas najprimernejše in vam jih skrbno tudi prilagodili. Pri tem bomo opravili vse potrebne meritve, upoštevali zahtevano korekcijo vida, anatomske in fiziološke značilnosti (stanje roženice in veznice, količina in sestava solzne tekočine itd.) ter vaše želje in potrebe.

KAKO PRAVILNO UPORABLJAMO KONTAKTNE LEČE

Preden začnete uporabljati kontaktne leče morate obiskati strokovnjaka za kontaktne leče (optometrista ali okulista), ki Vam bo strokovno svetoval katere kontaktne leče so za vas najprimernejše in vam jih individualno tudi prilagodil. Opravil bo nekaj meritev in Vam na podlagi le-teh izbral za vas najprimernejše kontaktne leče. Naučil vas bo kako pravilno vstavljate in odstranite kontaktne leče, ter kako jih pravilno vzdržujete in negujete.

 • Redno obiskujte svojega strokovnjaka za kontaktne leče
  zaradi kontrol in preverjanja kontaktnih leč.

 • Ne uporabljajte kontaktnih leč dalj časa od roka uporabe.
  N. pr. 14-dnevne kontaktne leče uporabljajte 14 dni in ne več,
  saj lahko ogrozite zdravje vaših oči.

 • Ne prekoračite priporočenega dnevnega nošenja kontaktnih leč.