Individualne kontaktne leče

INDIVIDUALNE KONTAKTNE LEČE HECHT

Individualne kontaktne leče Hecht so izdelane s pomočjo najsodobnejše tehnologije in prilagojene glede na anatomsko obliko očesne roženice, kvaliteti in količini solznega filma, korekciji vida in vašim potrebam.

 • null

  Najsodobnejša tehnologija

 • null

  Prilagodljive očesu

Najsodobnejša tehnologija dandanes omogoča natančno izmero oblike sprednje površine očesne roženice. S pomočjo Oculus videokeratografa izmerimo 22.000 točk na površini očesne roženice. Na podlagi meritve in s pomočjo programa Hecht APEX© v Oculus videokeratografu izberemo za vas najprimernejšo geometrijo kontaktne leče. Hecht APEX© je program nemškega proizvajalca individualnih kontaknih leč, ki nam omogoča simulacijo lege kontaktne leče. Na ta način določena kontaktna leča je individulana, saj so vsi parametri kontaktne leče kot so geometrija, radiji, premer, materijal, dioptrija in čas nošenja določeni na podlagi vaše anatomske oblike očesne roženice, količine in kvalitete vašega solznega filma, ter vaše korekcije vida.

 • null

  Individualna izdelava

 • null

  Natančna izmera

 • null

  Najprimernejša geometrija

Za dolgoročno udobno nošenje kontaktnih leč in zdravje vaših oči vam priporočam individualno prilagojene kontaktne leče Hecht.
Marija Kuhar, bacc.ing.opt., mojstrica očesne optike

 

PREGLED VIDA ZA KONTAKTNE LEČE

Pregled vida za kontaktne leče traja 60 minut za nove uporabnike in 30 minut za obstoječe uporabnike. Pregled zajema pregled oči z očesnim mikroskopom in oftalmoskopom, objektivno in subjektivno refrakcijo, merjenje očesnega pritiska in meritev oblike sprednje površine očesne roženice s pomočjo keratografa.

 • null

  Celotni pregled

 • null

  Za nove uporabnike

 • null

  Za obstoječe uporabnike

Na podlagi vseh meritev ocenimo anatomsko in fiziološko stanje vaših oči in vam določimo kontaktne leče, ki se vašim očem najboljše prilegajo v geometriji zadnje površine, premeru, metarijalu iz katerega so izdelane, zahtevani korekciji vida, ter vašim potrebam in željam. Nove uporabnike kontaktnih leč naučimo pravilnega rokovanja s kontaktnimi lečami, ter pravilne in varne uporabe kontaktnih leč.

Za dolgoročno udobno in varno nošenje kontaktnih leč in zdravje vaših oči vam priporočamo, da opravljate redne preglede in kontrole kontaktnih leč pri katerih preverimo subjektivno in objektivno prenašanje kontaktnih leč, ostrino vida s kontaktnimi lečami, pravilno lego na očesu, ter stanje oči in kontaktnih leč.